De Fotografen

Resultaat

Resultaten 21 - 21 van 218

Jan den Boestert

Jan den Boestert was een bevlogen amateurfotograaf. Na eerst met een geleende camera te hebben gefotografeerd, kocht hij in de tweede helft van de jaren dertig een Leica en maakte daarmee portret- en naaktfoto's. In 1938 werd hij lid van de Haagse afdeling van de Nederlandsche Kleinbeeld Vereniging, de latere Haagse Fotokring (HFK). Den Boestert zou nagenoeg tot zijn overlijden voorzitter blijven van de HFK, waar onder anderen ook Victor Meeussen, Lies Wiegman en Ed van Wijk lid van waren. In 1949 werd hij bovendien een actief lid van de Nederlandse Fotokring (NFK).

Na de oorlog was Den Boestert niet meer tevreden over de scherpte van zijn Leica en kocht hij een Rolleiflex. Met deze camera fotografeerde hij vele jaren. Maar de behoefte aan verwisselbare objectieven deed hem uiteindelijk besluiten toch weer met een Leica te gaan werken.

In de loop der jaren verschoof zijn aandacht naar reportage- en landschapsfotografie. Daarbij deed zich duidelijk de invloed gelden van de Subjectieve Fotografie. Den Boestert fotografeerde vooral tijdens vakanties in landen als Spanje, Portugal, Turkije en Zuid-Afrika. De essentie van de fotografie bleef voor hem het observeren van de mens in zijn dagelijkse bestaan. Hij publiceerde zijn foto's met eigen artikelen in de tijdschriften Focus en Foto. Vanuit zijn functie als publiciteitsmedewerker van Esso Nederland liet hij de camera onaangeroerd. De industriële en technische fotografie liet hij liever over aan andere fotografen, zoals Victor Meeussen.

Een selectie uit het werk van Jan den Boestert

Bekijk alle foto's van deze fotograaf