De Fotografen

Resultaat

Resultaten 48 - 48 van 217

Adriaan Dronkert

Adriaan Dronkert was amateurfotograaf en lid van Tekengenootschap Pictura te Dordrecht. Dronkert begon tijdens zijn tienerjaren in 1933 of 1937 te fotograferen, waarschijnlijk aangemoedigd door zijn moeder, eveneens een amateurfotograaf.

Dronkert woonde jarenlang in Israël (ca.1959-1990), onder andere in Nes Ziona, een zionistische nederzetting gesticht in 1883. In Tel Aviv was hij werkzaam als tekenaar op de tekenkamer van de gemeente. Na het overlijden van zijn echtgenote keerde Dronkert naar Nederland terug. Dronkert was ook werkzaam bij de aanleg van de Deltawerken in Nederland.

Tussen 1952 en 1956 publiceerde het tijdschrift Foto regelmatig van hem. Zijn inzendingen werden bekroond met de Eerste Prijs voor gevorderden. Dronkert’s werk was van dermate goede kwaliteit dat hij deelnam aan de Nationale Kerstsalon-Bondssalon van 1952 in Amsterdam, de Nationale Salon van de Bond van Nederlandse Amateur Fotografen Verenigingen.
Dronkert maakte landschapsfoto’s, onder andere van het Nederlandse polderlandschap, vooral van het eiland Dordrecht, en aan de Franse Côte d’Azur. Hij fotografeerde eveneens de aanleg van de Deltawerken.

Een selectie uit het werk van Adriaan Dronkert

Bekijk alle foto's van deze fotograaf