De Fotografen

Resultaat

Resultaten 8 - 8 van 217

Heinz Baudert

Heinz Baudert voorzag in zijn levensonderhoud met een kledingzaak. Als 18-jarige kreeg hij een Kodak boxcamera. Vanaf 1948 was hij lid van de Algemene Amateur Fotografen Vereniging (AAFV). Daar ontwikkelde hij zijn techniek verder en hij nam regelmatig deel aan de Kerstsalons met werk van leden van de AAFV.

Tot aan zijn huwelijk in 1954 fotografeerde Baudert vooral landschappen. Zijn vrouw was dol op het circus, samen bezochten ze circussen in Nederland, Europa en Noord-Afrika. In 1956 begon Baudert tijdens voorstellingen en achter de schermen te fotograferen. Hij had een voorkeur voor dieren en clowns en volgde jarenlang het Amsterdamse jeugdcircus Elleboog.
Na verkoop van de zaak in 1976 ging Baudert reizen. Behalve circussen fotografeerde hij landschappen en mensen. Baudert maakte ook subjectieve foto’s en abstracte kleurenfoto’s. In 2001 stopte hij met fotograferen.

Baudert fotografeerde met een Rolleiflex en een Hasselblad. Voor zijn circusopnamen maakte hij alleen gebruik van bestaand licht. Baudert bewonderde Maria Austria.

Een selectie uit het werk van Heinz Baudert

Bekijk alle foto's van deze fotograaf