De Fotografen

Resultaat

Resultaten 10 - 10 van 217

Herbert Behrens

Na de Fotovakschool begon Herbert Behrens in 1951 als jongste bediende bij het Amsterdamse fotopersbureau Anefo. Zes jaar later vertrok hij naar Rotterdam om voor dit zelfde persbureau een bijkantoor te stichten. Uiteindelijk besloot Behrens als zelfstandig persfotograaf te gaan werken, met Wim Consenheim in de periode 1965-1968 als compagnon. Voor een persfotograaf bewoog hij zich in de jaren zestig en zeventig - mede door zijn eerste echtgenote, de latere modeontwerpster Fong Leng - in ongebruikelijke kringen. Zo had hij veel belangstelling voor beeldende kunst. In de beginjaren van de happening documenteerde hij in 1967 onder meer hoe de Japanse kunstenares Kusama de naakte kunstenaar Jan Schoonhoven beschilderde. In hetzelfde jaar maakte hij opnames voor de film 'Professor Columbus' van de Duitse regisseur Rainer Erler met hippies en een naakte Phil Bloom. Deze vonden hun weg naar het fameuze, slechts in kleine kring bekende Haagse tijdschrift 'Tiq'.

Met een voorkeur voor alternatieve circuits fotografeerde hij regelmatig bekende artiesten in de bar van Hilton Hotel Rotterdam. Opnamen in kleur en zwart-wit getuigen van zijn aanwezigheid bij het Kralingse popfestival van 1970. Hoewel geen echt voetballiefhebber, maakte hij daarnaast naam als sportfotograaf. Vanaf eind jaren zestig volgde hij vooral de verrichtingen van de legendarische Coen Moulijn met het destijds succesvolle Feyenoord. Deze foto's verschenen onder meer in Sport Express.

Na enkele jaren in een commune in Werkendam te hebben gewoond, vertrok Behrens in 1974 naar Frankrijk. Dromend van een alternatief vakantieoord gaf hij het fotograferen grotendeels op. Teruggekeerd in Nederland was hij vanaf 1975 actief als docent fotografie bij verschillende creativiteitscentra in Amsterdam en Groningen en gebruikte de fotografie zelf vooral als artistiek uitdrukkingsmiddel.

Een selectie uit het werk van Herbert Behrens

Bekijk alle foto's van deze fotograaf